Internet, eina clau per a la independència de Catalunya

El dijous al migdia sóc a la feina, quan de cop i volta m'arriba un WhatsApp d'una amiga. Ràpid, posa la ràdio, que l'Artur Mas està informant de que tenim data i pregunta -em diu. Ràpidament doncs, obro la pàgina web de la ràdio i connecto l'streaming en directe. Tal i com m'havia anunciat, el Molt Honorable president Artur Mas està explicant allò que fa tants dies, setmanes i mesos que estàvem esperant.

Però sorpresa! No és ben bé com esperava... Parla d'una doble pregunta. Primer hem de decidir si som estat, i després, si és que hem votat que 'sí', haurem de decidir si volem que aquest estat sigui independent. Per tant, haurem de dir que 'sí' dues vegades. En fi, cap problema. Ha costat tan arribar fins aquí, que aquest detall ja és una cosa menor.

És en aquest moment, quan Artur Mas encara està parlant, que em ve un flaix diví. Podria registrar el domini SiSi.cat. Encara no se quin ús exacte li podria donar, però ja ho pensaré més endavant. Miro si està reservat, i de cop topo amb la segona sorpresa del dia. El domini ha estat registrat fa encara no 20 minuts. Provo alguna altra combinació, i veig que estan lliures, però mentre m'ho repenso, ho torno a mirar i ja estan registrats. Brutal!

Fins al moment, els dominis .CAT que he trobat registrats, tots ells al llarg del mateix dijous, són els següents:

- Sisi.cat
- Si-si.cat
- Siatot.cat
- Sisi2014.cat
- Sino.cat
- 911.cat
- 9n2014.cat
- Sipercanviarhotot.cat
- Referendum9n.cat
- 9novembre.cat
- 9novembre2014.cat

La gran majoria encara no tenen cap web actiu, però no deixa de ser sorprenent la gran activitat que s'ha generat en un sol dia a nivell de dominis. I només he repassat els .CAT, perquè segurament n'hi ha més de .COM, .NET, .ORG, etc.

I tot plegat signfica que la la xarxa catalana és molt activa. Que segurament, sense Internet, avui Catalunya no es trobaria a les portes d'un procés independentista. Que la xarxa ha estat una eina clau per avançar com un poble unit, i per esquivar els grans poders fàctics, amb unes formes de procedir -per sort nostra- encara molt d'abans. Potser, quan hagi passat tot, algú haurà de posar d'escriure i posar de relleu la importància que ha tingut Internet pel poble català. Perquè el procés va començar de debò el dia que vam descobrir que a Internet ja érem independents. Només ens ha calgut creure'ns-ho al món real.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT