CiU i el Català al Parlament Europeu

Aprofitant l'Any Europeu de les llengües, CiU, capitanejada per Pere Esteve, proposarà al Parlament Europeu que no es consideri el català com una llengua ni minoritària, ni regional, tal i com està passant actualment.
S'ha de tenir en compte que el català no és una llengua minoritària, seguint els paràmetres europeus, en nombre de parlants, ja que les dades més optimistes la situen amb uns 10 milions de parlants. Tampoc és una llengua regional, si ens fixem que no només es parla a Catalunya, així com no només es parla a Espanya. [Continúa]
Val a dir que, actualment, el català és major en nombre de parlants que algunes llengües europees d'àmbit estatal com ara el finlandès, el danès, l'islandès o el luxamburguès. CiU espera aprofitar un efecte post-Niça, que permeti, almenys, que es consideri el català com a una llengua mitjana dins d'Europa.

És ben trist que els esforços que es facin des de dins de Catalunya, no vagin sempre acompanyats amb un reconeixement exterior... Esperem que la gent no acabi perdent l'interès per la causa.

Si tot va bé, després d'això, ja només ens quedarà que el Papa de Roma digui 'Bon Nadal' en català... :)


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT