El retrat del Rei, a les golfes

L'únic retrat del Rei Joan Carles I que hi ha a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a la sala de plens, va ser retirat ahir en un acte públic. Els caps de llista dels 3 grups municipals amb representació al consistori, Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit Socialista de Catalunya i Convergència Santjoanina, el van despenjar arran d'una moció consensuada en que es demanava la retirada de la imatge del monarca de l'ajuntament fins que no hi hagi una rectificació o un aclariment de les declaracions que va fer en motiu de l'entrega de l'últim Premi Cervantes, segons les quals, el castellà no s'havia imposat mai a ningú.
Aquest acord del ple de Sant Joan de les Abadesses es farà arribar al president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, a tots els partits catalans i també als 949 ajuntaments que hi ha a Catalunya. L'impuls de la moció ha sigut el regidor del PSC per l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Josep Bassaganya.

Personalment, dono suport a la iniciativa. Sobretot crec que és un acte purament simbòlic, però que expressa amb claredat la intenció. Si el Sr. Joan Carles només demana una cosa tan simple com ara tornar a posar el seu retrat a la sala de plens, seria llògic, que ell fes una cosa tan simple com demanar disculpes pel seu error, no? Veurem de quina part està el poder...


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT