Granollers dedica un carrer a Jaume Camp

El proper divendres, dia 11 de maig a 2/4 de 9 del vespre a la Plaça Maluquer i Salvador, tindrà lloc l'acte de dedicació d'un carrer per part de l'Ajuntament de Granollers al desaparegut Jaume Camp i Lloreda. Els actes d'homenatge en el seu honor estan organitzats per Òmnium Cultural, entitat de la qual en va ser fundador i president durant molts anys.
Jaume Camp va regentar un taller de cotxes i va ser professor de mecànica a l'Escola del Treball de Granollers. Tot i això, se'l coneix per donar classes de català en la clandestinitat durant el règim franquista, com a un dels fundadors de la revista Cavall Fort i pel fet de que va ser regidor al primer Ajuntament democràtic de Granollers amb el partit d'Unió Democràtica de Catalunya, entre moltes altres coses.

Enguany, Òmnium Cultural ha celebrat la 1a edició del Premi de Sociolongüística que porta el seu nom, i que dota d'1 milió de pessetes al primer premi.

L'homenatge s'iniciarà avui dijous a les 8 del vespre a la Biblioteca Can Pedrals de Granollers, amb la conferència 'Jaume Camp, un home, una idea', a càrrec de Ramon Casanovas i Tresserras, President de la Delegació Comarcal de Granollers d'Òmnium Cultural i Cofundador, juntament amb Jaume Camp, de la Delegació local de Granollers d'Unió Democràtica de Catalunya. Els actes de demà divendres aniran presidits pel President del Parlament de Catalunya, Joan Rigol i Roig, i consistiran en la descoberta de la placa del carrer que portarà el seu nom, juntament amb diferents actes com un recital de poesia, una interpretació d'Els Segadors per la cobla Ciutat de Granollers i una sardana de germanor. L'acte concluirà amb un sopar d'homenatge a la Fonda Europa.

Tots els que el van conèixer, asseguren que Jaume Camp ha estat un gran catalanista i un aferrissat defensor de la llengua catalana, sense cap afany de protagonisme. Aquest homenatge li rendeix honor.


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT