Més falsedat sobre el català

L'actual ministra espanyola d'educació, cultura i esports, Pilar del Castillo, va declarar en una entrevista al dominical d'el diari 'El Pais' d'ahir diumenge, que 'a Catalunya s'ha parlat el català durant tot el franquisme' i que 's'hauria de veure quan s'ha prohibit parlar una llengua a Espanya i amb quina intensitat'. La ministra va deixar entreveure que no es va perseguir cap llengua de l'estat durant el franquisme ja que, segons va dir, no haguessin sobreviscut, i que el fet de que es parlessin en l'actualitat ho confirma.
Respecte al discurs del Rei Joan Carles, no va voler-hi fer comentaris. Recordarem que la Casa Reial, enlloc de demanar disculpes per la seva errada al discurs del 23 d'abril, va preferir fer un comunicat on es matitzaven els comentaris, dient que es 'sobreentenia' (?) que el fet de que mai s'hagués imposat el castellà, anava dirigit a Amèrica (?).

A veure, el que em molesta és que no vulguin ni reconèixer els errors. Són humans, com tothom, i es poden equivocar, com tothom. Però ostia, tan costa rectificar? No continuarà (per desgràcia) sent el Rei d'Espanya? I per favor, que la cagui el Rei, que teòricament no té coneixement específic de res, i que és on és perque sí... Però tota una Ministra d'educació, cultura i espectacles, és imperdonable. Com té valor de dir que mai es va perseguir el català durant el franquisme, i que la proba és que actualment encara es parla? Si aviat ens demanaran que posem l'escut de la Falange Espanyola a l'Institut d'Estudis Catalans com a promocionadors del català.

Au va... tot plegat forma part d'una campanya de desprestigi a l'estil de 'siembra rumores, que algo queda'. A base de molt dir-ho, encara aconseguiran que inclús gent que ho va viure, s'ho cregui. Si us plau, que això no passi!


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT